Szemészet
SzemészetOrvosaink előjegyzés szerinti időpontban látják el betegeiket, kivételt képeznek elsősegélyre szoruló, ill. más akut ellátást igénylő betegek.


Szakrendelőnk fő tevékenységei:
- szemészeti betegségek diagnosztizálása, gyógyítása, kezelése
- szűrővizsgálatok végzése: jogosítvány, munkaalkalmassági,
- magasvérnyomás,cukorbetegség szemészeti elváltozásai és zöldhályogos betegek gondozása


Szakorvosaink:
Dr. Kálmán Kinga
Dr. Horgász Jolán
Dr. Szabó Szilvia
Dr. Szalkovszky Ilona
Dr. Kontor Gabriella
Dr. Bertalan Ildikó


Csoportvezető szemész szakasszisztens:

Véghné Szentandrássy Andrea

Asszisztensek:
Kiss Szabó Lajosné
Koronczai Sándorné
Kunné Balta Ibolya

Betegtájékoztató:

Diabeteses (Cukorbetegségben szenvedő) betegeink felé kéréssel fordulunk: a vizsgálati időpontot a rendelés elejére kérjék, tehát délelőtti rendelés esetén 8-10 óráig, délutáni rendelés esetén 14-16 ó-ig bezárólag, gyalogosan érkezzenek a vizsgálatra, megfelelő mennyiségű folyadékkal, kevés élelemmel, készüljenek fel akár 45 perces vizsgálati időre is. A vizsgálatot pupilla tágítás mellett végezzük, ez időigényes, valamint befolyásolja az alkalmazkodást, homályossá teszi a látást kb. 3-4 órára.

Glaucómás betegeink időpont hiányában is jelentkezhetnek csepp felírásra, bármelyik orvos ( nem csak a kezelőorvosa!) rendelési időben felírja a szükséges szemcseppeket a folyamatos therápiás hatás érdekében.

Látótér vizsgálatra nem a Recepció ad időpontot, az a szemészeti osztályon történik személyesen, vagy a következő telefonszámokon 790-4657, 790-4659.


A szemészetben előforduló minden panasszal, problémával foglalkozunk.
- Legtöbb igény a szemüveg felírására van - ezen belül természetesen a rövid és távollátás, astigmatismus correctióját is elvégezzük.
- Különböző gyulladásos panaszok: kötőhártyagyulladás, ínhártya, - és szivárványhártya - gyulladások kezelése szakrendelésünkön történik, - mélyebb gyulladásokhoz fekvőbeteg intézetek segítségét kérjük.
- Glaucoma ( zöldhályog ) szűrés, - a kiszűrt betegek gyógyszeres beállítása, gondozása - egyik legfontosabb feladatunk.
- Szürkehályog mértékének megállapítása, - szükség esetén műtétre irányítás.
- Szemfenéki elváltozásokban szenvedő betegek ellenőrzése, szükség szerinti kezelése. (maculadegeneratiok, látóidegkárosodás, valamint vasculáris eredetű betegségek esetén)
- Alkalmassági vizsgálatok (jogosítványhoz, munkaalkalmassághoz, továbbtanuláshoz stb.)
- Sérülések ellátása (vegyi anyagok okozta ill. tompa sérülések) idegentestek eltávolítása

A továbbiakban a jelenleginél több beteget szeretnénk - kultúrált körülmények között - ellátni, a jelenlegi szakmai követelményeknek megfelelő szinten.

Copyright 2011 - All Rights Reserved - www.jeszrend.hu
Készítette: GreenFish