Koronavírus friss hírek

Tisztelt Betegeink!

A IV/4265/2020/EAT iktatószámú miniszteri levélben foglaltak alapján 2020. május 4-től szigorú higiénés szabályok és alapelvek betartása mellett FOKOZATOSAN újra indulhatnak a járóbeteg szakrendelések.

Ez nem jelenti a 2020. március 16-a előtti ellátási rendhez való visszatérést!  A korábbi rend szerinti előjegyzés alapján történő ellátás továbbra is szünetel.

Az alkalmazandó irányelvek előírják, hogy a tervezhető ellátások esetében  a járóbeteg szakellátásban is törekedni kell továbbra is a távkonzultációval történő ellátásra. A rendelőben történő, személyes találkozással járó vizsgálatokra előzetesen telefonon, e-mail-en vagy az orvos által meghatározott egyéb elektronikai felületen történt távkonzultációt követően kerülhet sor időpont egyeztetés után. Ez alól csak a sürgős esetek a kivételek.

Szakrendeléseink telefonos, e-mail elérhetőségét és rendelési idejét IDE kattintva érhetik el.

Személyes vizsgálat esetén nagyon fontos az egyeztetett időpont pontos betartása, a várókban töltött idő és a személyek számának minimalizálása érdekében! Amennyiben nem érkeznek időben, úgy a vizsgálatot nem tudjuk elvégezni, sajnos újabb időpontot kell egyeztetni a szakorvossal.

Személyes vizsgálat esetén a beteg épületbe való belépésekor kötelezően át kell esni lázmérésen, higiénés kézfertőtlenítésen és egy járványügyi kérdőív kitöltésén. Szájmaszk viselése a JEK területén kötelező.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy bizonyos – a SARS-CoV-2 vírus (koronavírus) átvitele szempontjából magas kockázatú – tervezett beavatkozások, vizsgálatok (pl. fül-orr-gégészeti vizsgálatok, UH vizsgálatok, endoszkóp vizsgálatok) elvégzésére – a miniszteri levélben leírtak alapján – csak negatív PCR teszt eredmény birtokában kerülhet sor. A vírus tesztelésének kivitelezéséről későbbiekben külön tájékoztatás kerül kiadásra a minisztérium részéről.

A sürgős szükség miatt – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – történő ellátásokra továbbra is a 2020. március 16-án bevezetett gyakorlat szerint lehet jelentkezni.

A cél az, hogy a rendelőkben elkerüljük a tömeges megjelenéseket. A 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 2 §. (1.) pontjára való hivatkozással, különösen a 70 év feletti lakosok otthonmaradását kérjük.

Amennyiben köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van és a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban voltak új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus fertőzéssel érintett területen jártak telefonon konzultáljanak háziorvosukkal a további intézkedések megtétele érdekében!

Kérem, hogy a változó helyzetre tekintettel szíveskedjenek tájékoztatóinkat továbbra is, folyamatosan figyelemmel kísérni.

Köszönöm megértő együttműködésüket! Kérjük a fentiek betartását az Önök és az Egészségügyi dolgozók érdekében!

További információkat talál a www.koronavirus.gov.hu oldalon.

Budapest, 2020. május 04.

Dr. Koroknai András
főigazgató főorvos

Koronavírus miatti működésváltozás

Kedves Betegeink!

Tekintettel a közegészségügyi és járványügyi veszélyhelyzetre 2020. május 4-től a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ működési rendje megváltozik, fokozatosan újraindulhatnak a szakrendelések az alábbiak szerint :

1. Törekedni kell továbbra is a távkonzultációval történő betegellátásra.

2.  Személyes találkozással járó vizsgálatokra előzetesen telefonon, e-mailen a szakrendeléssel folytatott távkonzultációt követően kerülhet sor. Kivéve sürgős ellátások!!! Szakrendelések elérhetőségei megtalálhatók a weboldalunkon. 

3.   Személyes vizsgálat esetén nagyon fontos az időpontok pontos betartása, a várókban töltött idő minimalizálása miatt.  

4.   Az intézetbe történő belépés előtt lázmérés és kézfertőtlenítés és kérdőív kitöltése után, maszkban léphet be a beteg, lehetőség szerint kísérő nélkül.

Ezen rendelkezések a központi operatív törzs és a kormány rendeleteinek végrehajtásaként értelmezendők. Ennek megfelelően visszavonásuk is a vonatkozó járványrendeletek értelmében fog megtörténni. Valamennyi betegünk szíves megértését és együttműködését kérjük. 

További tájékoztatót IDE kattintva találnak. 

Budapest, 2020. május 4

Tisztelettel,
Dr. Koroknai András
főigazgató főorvos