Koronavírusos tájékoztató

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus fertőzés elleni védekezés érdekében kérjük, tartsák be az alábbiakat:

  • Aki koronavírus fertőzés gyanúját észleli magán (lázas, köhög és a tünetek megjelenését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt koronavírussal fertőzött személlyel, vagy a fertőzéssel érintett területen járt) háziorvosánál vagy, ha ő nem elérhető 24 órás sürgősségi ügyeleten jelentkezzen TELEFONON. A háziorvos a megfelelő kérdéssorral megállapítja, alapos-e a gyanú, és ha igen az Országos Mentőszolgálathoz irányítja a pacienst. Koronavírus megbetegedés gyanújával a szakrendelőben megjelenni SZIGORÚAN TILOS!
    Szakrendelőnkben koronavírus teszt elvégzésére nincs lehetőség!
  • Időpontot lehetőleg ONLINE illetve TELEFONON foglaljanak. A rendelőbe érkezést követően a kihelyezett kézfertőtlenítőt használják. Gyakran és alaposan mossanak kezet és várakozás közben ne álljanak közel egymáshoz.
    Enyhe légúti tünetek esetén viseljenek szájmaszkot.
    Az előjegyzési időpontot kérjük, tartsák be. Szükség szerint legfeljebb csak 1 fő kísérővel érkezzenek.
  • További információkat talál a www.koronavirus.gov.hu oldalon.
  • Kérjük a fentiek betartását az Önök és az Egészségügyi dolgozók érdekében!

Megértésüket köszönjük:

Dr. Koroknai András
főigazgató főorvos

Koronavírus miatti működésváltozás

COVID19_Miniszteri_level

Kedves Betegeink!

Tekintettel a közegészségügyi és járványügyi veszélyhelyzetre 2020. március 16-tól a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ működési rendje megváltozik:

1. Szakorvosi vizsgálatra jelentkező betegeknek a járvány idején előjegyzési időpontot nem adunk.

2.  Előjegyzett időponttal már rendelkező betegeink vizsgálatát sem áll módunkban elvégezni, ezeket a vizsgálatokat a járványveszély elmúltával soron kívül végezzük majd el, az új időpontokról értesítést fogunk küldeni.

3.    Akut vagy sürgős vizsgálatot (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) a beteg háziorvosa vagy a sürgősségi betegellátó kezdeményezhet beutaló alapján.

4.   Az intézetbe az akut beutalás esetén is csak a JEK koronavírus fertőzéssel kapcsolatos kérdőívének  megválaszolása és lázmérés után léphet be beteg, lehetőség szerint kísérő nélkül.

Ezen rendelkezések a központi operatív törzs és a kormány rendeleteinek végrehajtásaként értelmezendők. Ennek megfelelően visszavonásuk is a vonatkozó járványrendeletek értelmében fog megtörténni. Valamennyi betegünk szíves megértését és együttműködését kérjük.

Budapest, 2020. március 15.

Tisztelettel,
Dr. Koroknai András
főigazgató főorvos